Houdingscheck

Van 1 t/m 5 november is het de Week van de Oefentherapie. Erg fijn, want u kunt dan de houding laten checken bij een oefentherapeut bij u in de buurt! Zo voorkom je een hoop problemen.

Heb je vaak last van je rug, nek of schouders en loop je al weken met klachten rond? Je hoopt dat de pijn uit zichzelf over gaat. Helaas is dit niet altijd het geval en kan de pijn veroorzaakt worden door een verkeerde levensstijl. Denk aan een verkeerde houding op werk, tijdens het tillen van de boodschappen of tijdens een wandeling. Een oefentherapeut kan je met verschillende klachten helpen.

De oefentherapeut kijkt tijdens de behandeling naar je levensstijl, lichaamshouding en manier van bewegen tijdens dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als je zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar je klacht gekeken, maar naar je gehele lichaam.

Je kunt erg veel klachten voorkomen als je al vroeg begint met het herkennen van je houding en gewoontes. Bij de oefentherapeut kun je laten controleren of jouw houding goed is. Maak een afspraak voor een houdingscheck!